Με μία ματιά...
Ο Billy Corgan των The Smashing Pumpkins υπερασπίστηκε ανοιχτά την τριαντάχρονη φιλία του με τον Marilyn Manson, κόντρα στις βαριές κατηγορίες που βαραίνουν τον τελευταίο. Καλεσμένος στο podcast “Popcast” των The New York Times, ο γνωστός μουσικός μίλησε έξω από τα δόντια για τις μακροχρόνιες σχέσεις του. Όταν η συζήτηση έφτασε στο γεγονός ότι οι δυο τους πηγαίνουν ακόμα ο ένας στα πάρτι γενεθλίων του άλλου, οι παρουσιαστές τον ρώτησαν ευθέως πώς επιλέγει να κρατάει στη ζωή του ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και βία.
Απαντώντας στην ερώτηση, ο τραγουδιστής επικαλέστηκε αρχικά τη χριστιανική του πίστη. «Αυτή είναι μια λογική ερώτηση και νομίζω ότι τελικά ως Χριστιανός πρέπει να στέκεσαι δίπλα στους φίλους σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις άποψη ή ότι δεν ασκείς κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, δεν έμεινε μόνο στο κομμάτι της πίστης. Εξήγησε πως η εισαγγελία εξέταζε την υπόθεση για πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς να προχωρήσει σε δίωξη, ενώ ο ίδιος γνώριζε προσωπικές λεπτομέρειες πίσω από τις κλειστές πόρτες. Για τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή ταίριαζε με όσα ήξερε, αν και παραδέχτηκε πως δεν ήταν μπροστά στα γεγονότα.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για το με ποιους θα κάνει παρέα, ειδικά όταν μιλάμε για μια σχέση που κρατάει τρεις δεκαετίες. Άλλωστε, τους ενώνουν πλέον και οικογενειακοί δεσμοί, αφού η σύζυγος του Marilyn Manson, Lindsay Usich, είναι δίδυμη αδερφή της Ashley, της γυναίκας του James Iha των The Smashing Pumpkins. Ο Billy Corgan νιώθει πως πήρε τη σωστή απόφαση, αν και ξεκαθάρισε πως αν αποδεικνυόταν ότι ο φίλος του είναι ένοχος, τότε θα έπρεπε να μπει στη φυλακή. «Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι έκανα τη σωστή εκτίμηση», σχολίασε.
Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στο αν θα έκοβε ποτέ μαχαίρι κάποιον από τον κύκλο του σε περίπτωση που αποδεικνυόταν ένοχος για τέτοιες πράξεις. «Δεν μου αρέσει η φράση “κόβω μαχαίρι” γιατί ως Χριστιανός πιστεύω στη μακρά παράδοση της συγχώρεσης», απάντησε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δίκη της Lindsay Clancy, την οποία συγχώρεσε ο σύζυγός της παρόλο που σκότωσε τα τρία τους παιδιά, αλλά και τον δικό του πατέρα που είχε μπει φυλακή και τον είχε κλέψει. Κλείνοντας, τόνισε ότι τον ενοχλεί όλη αυτή η νοοτροπία του όχλου και του κυνηγιού μαγισσών, αφού στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.

