Με μία ματιά...
Οι Nightstalker στήνουν ένα τεράστιο πάρτι γενεθλίων για τον δίσκο που τα ξεκίνησε όλα. Το θρυλικό "Use" κλείνει 30 χρόνια ζωής και η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή για ένα σπέσιαλ επετειακό live.
- Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 100 & Περσεφόνης στο Γκάζι.
- Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 20:30, με τους The Steams να αναλαμβάνουν το άνοιγμα πριν τους headliners.
- Τα Early Bird (15€) έχουν ήδη εξαντληθεί. Τα εισιτήρια προπώλησης κοστίζουν 17€, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 20€. Για παιδιά μέχρι 10 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη σπουδαιότερη heavy rock γιορτή της χρονιάς την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Οι Nightstalker γυρίζουν τον χρόνο πίσω για να τιμήσουν τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του “Use“, του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ που ουσιαστικά έχτισε τον ήχο τους.
Παρέα με τραγούδια από τον ιστορικό δίσκο αλλά και επιτυχίες από όλη την πορεία τους, καλούν στη σκηνή καλούς φίλους. Μαζί τους θα βρεθούν ο Alex K. αλλά και μέλη από τους VIC, τους 1000mods και τους Planet of Zeus, φτιάχνοντας ένα line up γεμάτο εκπλήξεις. Μιλάμε για μία πραγματική συνάντηση κορυφής που θα ενώσει το παρελθόν με το παρόν της εγχώριας σκηνής.
Εκείνο το πρώτο άλμπουμ έβαλε πραγματικά τα θεμέλια για όλα όσα ακολούθησαν. Το “Use” ένωσε τα βαριά riffs με τα βρόμικα grooves και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα, βγάζοντας μία ακατέργαστη rock ενέργεια που καθόρισε τελικά ολόκληρη τη σκηνή. Τρεις δεκαετίες μετά, τα κομμάτια ακούγονται το ίδιο σκοτεινά και ζωντανά σαν να γράφτηκαν μόλις χθες.

Παρόλα αυτά, η μπάντα ποτέ δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να κρατάει τον ήχο της αληθινό, χωρίς να κυνηγάει μόδες. Οι Nightstalker παραμένουν πιστοί στο γνήσιο πνεύμα τους και αποδεικνύουν συνεχώς γιατί μπορούν να ενώνουν τόσο διαφορετικές γενιές μπροστά στο stage. Είναι η ίδια ορμή που κάνει κάθε live τους μία δυνατή εμπειρία.
Φυσικά, τη βραδιά θα ανοίξουν οι The Steams, βάζοντας το κοινό στο σωστό κλίμα από νωρίς. Το psych rock σχήμα από την Αθήνα έχει χτίσει ήδη ένα πολύ δυνατό όνομα μέσα από τα τρία άλμπουμ του. Ξεκίνησαν την πορεία τους με το “Wild Ferment” το 2018, συνέχισαν με το “Mild Conquest” και μόλις στα τέλη του 2025 έβγαλαν το “Vile Wonders“.
Στο ενδιάμεσο πρόλαβαν να παίξουν δίπλα σε τεράστια ονόματα όπως οι The Cure και ο Michael Kiwanuka, γεμίζοντας τις βαλίτσες τους με σημαντικές παραστάσεις. Η παρουσία τους δένει ιδανικά με τον χαρακτήρα της συναυλίας, εγγυώμενη ότι η μουσική θα χτυπάει δυνατά από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα ανάψουν οι ενισχυτές.

