Το Κύτταρο εμψυχώνει. Ασχέτως συναισθημάτων, ξέρω πως αν βρεθώ μέσα όλο αυτό αλλάζει νομοτελειακά προς το καλύτερο. Αυτό γίνεται γιατί ο κόσμος του Κυττάρου σε κάνει να νιώσεις έτσι από τη μια, από την άλλη ο ήχος είναι πάντα άψογος όπως και επίσης η διαλογή των line-up. Οι μπάντες που φιλοξενούνται εκεί δεν είναι τυχαίες και δε μιλάμε μόνον για το πλαίσιο της ιστορικότητας ή της δυνατότητας ενοικίασης. Πάρτε το σαν θέμα κουλτούρας. Σε ένα δύσκολο μήνα λοιπόν ξέρω πως ότι και να συμβαίνει, η συναυλία είναι εκει να πάρει όλα τα αρνητικά συναισθήματα και να αφήσει το ένα και μοναδικό συναίσθημα επι γης: ατόφιο heavy metal. Κάπως έτσι περνάμε στο “ψητό”. 45 χρόνια GRAVE DIGGER με έναρξη τελετής την “αφή φλόγας” από τους επικούς TRIUMPHER
Είναι μια από τις λίγες φορές που βρίσκομαι αργοπορημένος σε συναυλίες που με ενδιαφέρουν πολύ. Το κοινό φτάνει μέχρι την πόρτα ήδη από τις 9 παρά δείχνοντας τις προθέσεις του όχι μόνο για τους μεγάλους headliners αλλά και για την support μπάντα. Ω και αυτή είναι μια πολύ αγνή χεβιμεταλική κουλτούρα, που ειδικά τα τελευταία χρόνια φωνάζει από μακρυά τη δίψα του κοινού για συναυλίες. Η ατμόσφαιρα κόβεται μόνο με μαχαίρι καθώς όλοι και όλες είναι με υψηλό ηλεκτρικό φορτίο.
TRIUMPHER
Αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις του κοινού σε όλες τις επιλογές που κάνουν οι δικοί μας TRIUMPHER. Το setlist μικτό και ομοιογενές, επικό και riff-άτο έχει διπλό σκοπό. Από τη μία, να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των τελευταίων ως νέα δύναμη στον συναυλιακό χώρο της metal και, από την άλλη, να δημιουργήσει εκείνη την ένταση πριν την τελική έκρηξη. Kαι αυτό έγινε όπως ακριβώς σας το περιγράφω.














Οι TRIUMPHER με την παρουσία τους σε συναυλίες, τη δισκογραφία τους αλλά και το παίξιμο τους, αποδεικνύουν ότι θα τους ακούμε αρκετά συχνα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Χειροκρότημα, ευχαριστίες και ελάχιστος κόσμος βγαίνει έξω από το χώρο, αναδεικνύοντας έτσι την ανυπομονησία.
Artist: Sober On Tuxedos
Album: Good Intentions
Label: Heaven Music
Release Date: 11/12/2020
Genre: Nu Metal, Metalcore
Grave Digger
Έρχονται οι GRAVE DIGGER! Βγαίνουν ένας ένας στη σκηνή, χωρίς τουπέ, χωρίς καθυστέρηση, όσο «ζεστοί» πρέπει για τον χαμό που πρόκειται να ακολουθήσει. Σε εκείνο το σημείο της ώρας, αντικρίζω παντού τα ίδια βλέμματα, χαράς και αγωνίας για το τί θα επακολουθήσει. Βλέμματα μετά από μια ή και 5 μπυρες. Όλος ο κόσμος κοιτάει την σκηνή. Τα ραφτά στα γιλέκα τους σηματοδοτούν την πίστη στην παράδοση του heavy metal. Ο πεντακάθαρος ήχος τους και η αξιοπρέπεια που ακόμη κρατούν πολύ καλά, συνδέονται άρρηκτα με αυτό που θα επακολουθήσει. Θα έπρεπε να το είχατε δει από κοντα.
Το setlist έχει στηθεί πολύ σωστά, κάνοντας μια αναδρομή στις καλύτερες στιγμές της μπάντας από αυτά τα 45 χρόνια. Την εποχή του “πρώτου αίματος”, του “Heavy Metal Breakdown”, και του πρόσφατου “Bone Collector”. Οι προθέσεις τους είναι τόσο προφανείς όσο και αγνές: η συναυλία είναι για τον κόσμο αλλά είναι και για τους ίδιους. Ασχέτως της πρόσφατης κυκλοφορίας δεν θα κάνουν αυτό που θα έκαναν όλοι οι υπόλοιποι στην συναυλιακή τους ηλικία. Αντίθετα, θα δώσουν ένα “τίμιο 10/10” όπως ειπε και ένας πολύ καλος φίλος.










Τι θες από μια συναυλία μιας τέτοιας μπάντας που την βλέπεις πρώτη ή έβδομη φορά; Ε, αυτό μας έδωσαν. Το σημαντικότερο ήταν η απίστευτη ενέργεια που έβγαλε η πάντα πάνω στη σκηνή. Περνώντας από όλους τους δίσκους ορόσημα και μένοντας και λίγο παραπάνω σε κάποιους, οι GRAVE DIGGER μας έδωσαν μια συναυλία που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Μέχρι την επόμενη φορά.










Μπράβο στον ήχο, στις μπάντες, στη διοργάνωση και στον χώρο! Εις το επανιδείν!