Με μία ματιά...
Οι Magic De Spell γιορτάζουν σαράντα πέντε χρόνια πορείας με μια επετειακή συναυλία στο Κύτταρο. Μαζί τους στη σκηνή ανεβαίνουν οκτώ εκλεκτοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Στη βραδιά θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά και το νέο τους τραγούδι “Σπουργίτι”.
- Το Κύτταρο βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 48 και Αχαρνών στην Αθήνα, πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώρια.
- Η συναυλία πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21:00 και ώρα έναρξης στις 22:00.
- Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ στην ηλεκτρονική προπώληση μέσω της πλατφόρμας More.com και 15 ευρώ στο ταμείο.
Μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε είκοσι οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι Magic De Spell επιστρέφουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν σαράντα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, το ιστορικό συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του Κυττάρου για μια μεγάλη επετειακή συναυλία μαζί με φίλους και καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές.
Δίπλα τους θα βρεθούν οι Κοινοί Θνητοί και οι Social Waste, η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε, ο Νίκος Δαπέρης που τραγούδησε τον “Γαρύφαλλο” των Πελόμα Μποκιού, ο Δημήτρης Μητσοτάκης των Ενδελέχεια, ο Δημήτρης Καλαντζής από τους Tsopana Rave και τους ΕΓΩ, η ηθοποιός Δανάη Παπουτσή και ο κιθαρίστας των Απροσάρμοστων, Οδυσσέας Γαλανάκης.
Κάθε συμμετοχή στη βραδιά φέρνει στη σκηνή ένα ξεχωριστό κομμάτι από μια μεγάλη μουσική διαδρομή, στήνοντας μια γιορτή γεμάτη ζωντανές συνεργασίες και δρώμενα. Ο κόσμος και η μουσική αλλάζουν διαρκώς, ωστόσο οι φωνές που μιλούν ανοιχτά για την πραγματικότητα, την αλήθεια και την ελευθερία συνεχίζουν να συγκινούν περισσότερες από δύο γενιές ακροατών.

Σε αυτή τη συνάντηση, η μπάντα θα παίξει για πρώτη φορά ζωντανά και το νέο της single με τίτλο “Σπουργίτι”. Πρόκειται για ένα αλληγορικό κομμάτι ενάντια στον φόβο που αναδεικνύει τη συλλογικότητα ως δύναμη και ελπίδα, δείχνοντας πως σαράντα πέντε χρόνια μετά το σχήμα κοιτάζει μπροστά και ψάχνει νέους δρόμους.
Από τα πρώτα τους βήματα, οι Magic De Spell αντιμετώπισαν το rock ως τρόπο έκφρασης και ενεργή στάση ζωής. Με αφετηρία το αντιπολεμικό “Sarajevo” μέχρι τα τραγούδια για την κοινωνική πραγματικότητα, την οικονομική κρίση και τη σύγχρονη βία, παίρνουν πάντα θέση, ενώ μελοποιούν ποίηση από την Κατερίνα Γώγου και τον Κώστα Καρυωτάκη μέχρι νεότερους δημιουργούς.
Στη σκηνή της Ηπείρου 48 ανεβαίνουν οι Θοδωρής Βλαχάκης, Γιώργος Αρχοντάκης, Δημήτρης Μποτής, Μιχάλης Σκαράκης και Μαρίνος Σοφίου, με προβολές της Ρομίνας Μούτου, όμως τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ στην προπώληση μέσω More.com και 15 ευρώ στο ταμείο. Με τις πόρτες στο Κύτταρο να ανοίγουν στις 21:00 και την έναρξη στις 22:00, τα σαράντα πέντε χρόνια της μπάντας ζωντανεύουν ξανά στη σκηνή.
