Οι οπαδοί του heavy metal έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν σήμερα. Ο κιθαρίστας της θρυλικής μπάντας, Richie Faulkner, αποκάλυψε πως ο νέος δίσκος των Judas Priest είναι πολύ πιο κοντά από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε. Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο The Metal Voice, ο μουσικός έριξε τη βόμβα που όλοι περίμεναν να ακούσουν, επιβεβαιώνοντας πως η διαδικασία της δημιουργίας έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά.
«Έχουμε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις. Ναι, ήμασταν στο στούντιο για έναν μήνα τον Φεβρουάριο βάζοντας τα θεμέλια. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το πω αυτό, αλλά το είπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Faulkner.
Η είδηση αυτή προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το συγκρότημα κυκλοφόρησε την τελευταία του δουλειά με τίτλο “Invincible Shield” μόλις μέσα στο 2024. Ο νέος δίσκος των Judas Priest θα αποτελέσει τον άμεσο διάδοχο αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου άλμπουμ, αποδεικνύοντας πως οι βετεράνοι του heavy metal αρνούνται πεισματικά να κατεβάσουν ταχύτητα και να επαναπαυτούν στις δάφνες τους.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στο KNAC.com μέσα στη χρονιά, ο Faulkner είχε αφήσει να εννοηθεί πως τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν τόσο νέες συναυλίες όσο και φρέσκια μουσική. Η δημιουργική φλόγα της μπάντας φαίνεται πως παραμένει άσβεστη παρά τις δεκαετίες που μετρούν στον χώρο.
«Νομίζω ότι θα κάνουμε λίγο και από τα δύο, πραγματικά. Αυτές οι περιοδείες τείνουν να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, οπότε όσο περισσότερο παίζουμε, παίρνουμε περισσότερες προτάσεις από διαφορετικές περιοχές και τέτοια, άρα είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν περισσότερες συναυλίες», είχε αναφέρει τότε περιγράφοντας την καθημερινότητά τους.
Ο κιθαρίστας είχε τονίσει πως πάντα προκύπτουν νέες ιδέες και η έμπνευση δεν σταματά ποτέ να ρέει από τα μέλη του γκρουπ. «Είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι, οπότε ως μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων αυτό είναι κάτι που θα συμβεί. Άρα νομίζω, ελπίζω ότι αν βρούμε λίγο χρόνο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε αυτές τις ιδέες, να δούμε τι έχουμε στα χέρια μας και μετά ελπίζω να βγούμε ξανά στον δρόμο κάπου αλλού». Η ταχύτητα με την οποία προχωρά ο νέος δίσκος των Judas Priest δείχνει πως βρήκαν τελικά αυτόν τον πολύτιμο χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι Βρετανοί θρύλοι ζουν μια δεύτερη νιότη και είναι ξεκάθαρο πως σκοπεύουν να μας χαρίσουν αρκετά ακόμα δυνατά ριφ στο άμεσο μέλλον.

