Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add DEPART on Google ↗Skyforest
Ναι, είναι γεγονός ότι το A New Dawn δε θα σε κάνει να ανατριχιάσεις, ωστόσο, δεν το λες κακό album.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add DEPART on Google ↗Οι Skyforest μας έρχονται από την Ρωσία. Αποτελούν project του B.M, ο οποίος και τους δημιούργησε σε μια προσπάθεια να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο (Annorkoth). Το “A New Dawn” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 από την Northern Silence Productions και είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, ενώ στο ίδιο έτος από την ίδια εταιρία, κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου και το ντεμπούτο.
Μουσικά κινούνται στο ατμοσφαιρικό μέταλ ενώ ο ίδιος ο δημιουργός το ονομάζει «μελαγχολικό» μέταλ. Σε σχέση με το ντεμπούτο τους (Aftermath), το “A New Dawn” δείχνει πολύ πιο κοντά συνθετικά με το δεύτερο τους άλμπουμ (Unity). Τα κομμάτια κινούνται σε mid και slow ταχύτητες ενώ δεν λείπουν και κάποια μικρά ξεσπάσματα.
Παικτικά, μιλάμε για άριστη χρήση των μουσικών οργάνων τα οποία είναι δουλειά του B.M. Μαζί με τις κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα, τα πλήκτρα έχουν συνεχή παρουσία στα τραγούδια και δημιουργούν μια σχεδόν χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Κάτι που κάνει το άλμπουμ να ακούγεται με μεγάλη ευκολία, αν θέλεις να ακούσεις κάτι για να χαλαρώσεις. Σε αυτό βοηθάει βέβαια και η πεντακάθαρη παραγωγή του.
Αν και στο μεγαλύτερο μέρος των 6 τραγουδιών που συμπεριλαμβάνονται στο “A New Dawn”, τα φωνητικά είναι καθαρά, υπάρχουν αρκετά σημεία με ψίθυρους και black φωνές (ή τέλος πάντων κάτι που θυμίζει black). Τις καθαρές φωνές εδώ τις έχει να αναλάβει ο Αμερικάνος Michael Rumple, ο οποίος συμμετέχει στο συγκεκριμένο project από το 2016. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω, ότι οι Skyforest, σε αντίθεση με άλλες ρωσικές μπάντες, χρησιμοποιούν στίχους στα αγγλικά και όχι στη μητρική τους γλώσσα.
Σαν άλμπουμ, η αλήθεια είναι ότι δεν με έκανε να ανατριχιάσω και για να το πω καλύτερα, δεν έχει αυτό το κάτι που ψάχνω να βρω σε αυτό το είδος μουσικής. Παρόλα αυτά, επειδή η προσωπική άποψη δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για μια καλλιτεχνική δουλειά, πρέπει πάντα να εξετάζεις το περιεχόμενο από απόσταση και με ψυχραιμία.

Τυλιγμένο λοιπόν με ένα πανέμορφο εξώφυλλο, το “A New Dawn” στην ολότητα του θα αποτελούσε πολύ εύκολα το μουσικό background μιας βόλτας σε μια λίμνη, μια βροχερή ημέρα και νομίζω πως ο όρος «μελαγχολικό μέταλ» που διάλεξε ο ίδιος ο συνθέτης για να προσδιορίσει το είδος, αντιπροσωπεύει το άλμπουμ στον απόλυτο βαθμό.
Ναι, είναι γεγονός ότι το A New Dawn δε θα σε κάνει να ανατριχιάσεις, ωστόσο, δεν το λες κακό album.
| Cookie name | Active |
|---|

