Loading Events
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Vive le Punk Rock Festival: To τελευταίο θα είναι το καλύτερο (Day 2)

Vive le Punk Rock Festival: To τελευταίο θα είναι το καλύτερο (Day 2)

Μετά από 11 χρόνια, το Vive le Punk Rock Festival κλείνει με ένα διήμερο γεμάτο ενέργεια και αξέχαστες εμφανίσεις.

Μετά από 11 χρόνια, το Vive le Punk Rock Festival ανακοινώνει ότι ρίχνει οριστικά την αυλαία του. Το φεστιβάλ, που αναδείχθηκε σε θεσμό για το punk rock στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα, κατάφερε να προσελκύσει κοινό από όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη φορά, έχει ετοιμάσει ένα διήμερο γεμάτο ενέργεια για να κλείσει τον κύκλο που άνοιξε το 2014. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στο Gagarin 205 με δυνατές εμφανίσεις από τους G.B.H, Meryl Streek, Feral Kids, Knock Off και Nothing Thrives.

G.B.H.

Οι Βρετανοί βετεράνοι του punk, G.B.H. από το Birmingham, είναι οι headliners της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ! Από το 1979, συνεχίζουν αδιάκοπα την πορεία τους, με τα 3/4 του συγκροτήματος να παραμένουν στο original lineup: Colin Abrahall στη φωνή, Jock Blyth στην κιθάρα, Ross Lomas στο μπάσο και Scott Preece στα ντραμς (από το 1996). Η συμβολή τους είναι σημαντική τόσο στο punk όσο και στο metal, καθώς υπήρξαν βασική επιρροή για τους Metallica στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Kill ‘Em All”, και συνέβαλαν γενικότερα στη διαμόρφωση του thrash metal.

Vive le Punk Rock Festival, GBH

Meryl Streek

Μαζί τους, ο ανερχόμενος και ξεχωριστός παραγωγός punk, Meryl Streek, από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ο Streek κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ “Songs for the Deceased”, που το Metal Hammer χαρακτηρίζει ως ένα από τα δέκα καλύτερα punk άλμπουμ της τελευταίας δεκαετίας. Το άλμπουμ, σε παραγωγή του Dan Doherty (Fontaines D.C.), κυκλοφορεί από τη Venn Records, μια δισκογραφική που έχει αναδείξει ταλέντα όπως οι Bob Vylan, Wargasm και High Vis. Ο Meryl Streek έχει εμφανιστεί σε περιοδείες με συγκροτήματα όπως οι Kneecap, Public Image Limited, Dead Kennedys και Bob Vylan. Μια ζωντανή εμφάνιση που αξίζει να δείτε!

Vive le Punk Rock Festival, Meryl

To lineup της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει ακόμα τρεις πραγματικά εκρηκτικές μπάντες:

Τους Feral Kids από την Αθήνα, μια μπάντα που ξεκίνησε την περίοδο του lockdown. Από την πρώτη τους εμφάνιση απέδειξαν ότι το rock ‘n’ roll παραμένει ζωντανό. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις ξεχωρίζουν, καθώς ξέρουν πώς να δημιουργούν μια διασκεδαστική εμπειρία που δεν αφήνει περιθώρια για ανάσα. Μπαντάνες, καλοπαιγμένα riffs, εντυπωσιακά σόλο και απίστευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή.

Τους Βρετανούς Oi!-Punk Knock Off, που αποδεικνύουν ότι η Αγγλία συνεχίζει να αναδεικνύει αξιόλογες μπάντες με επιρροές από τη δεκαετία του ’80. Επιθετικά και μελωδικά riffs, sing-along φωνητικά και έντονη δυναμική είναι τα χαρακτηριστικά που σίγουρα θα σας κερδίσουν. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Cockney Rejects, Subhumans και UK Subs, ενώ έχουν συνεχή παρουσία στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά punk φεστιβάλ. Αν σας αρέσουν οι Evil Conduct, Cock Sparrer και Ramones, αξίζει να τους δείτε!

Τους high-energy rock ‘n’ roll Nothing Thrives από την Αθήνα, μια μπάντα που τράβηξε το ενδιαφέρον μας από την αρχή. Έρχονται δυναμικά με την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, έτοιμοι να ξεσηκώσουν το κοινό.

Υ.Γ. 1: Σε αυτό το φεστιβάλ, καμία μπάντα δεν παίζει τυχαία ή αναλαμβάνει δεύτερο ρόλο. Ποτέ δεν ακολουθήθηκε αυτή η τακτική. Γι’ αυτό, ελάτε από νωρίς για να ζήσουμε μαζί αυτή την εμπειρία για τελευταία φορά!

Υ.Γ. 2: Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2025, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο hangover meeting στο Black Hole Kipseli, Κυψέλης 25, Αθήνα, από τις 18:00 και μετά.

Εισιτήρια
Τιμή:
20€ – 45€
Εισιτήρια
Τιμή:
20€ – 45€
Venue
Gagarin 205
Email:booking@gagarin205.gr
Τηλέφωνο:+30 2114112500
Venue
Gagarin 205
Email:booking@gagarin205.gr
Τηλέφωνο:+30 2114112500
Λεωφόρος Λιοσίων 205, Αθήνα