Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add DEPART on Google ↗Με μία ματιά...
Οι Βρετανοί The Charlatans επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από χρόνια για μια εμφάνιση στο Floyd. Το συγκρότημα μετράει πάνω από τριάντα πέντε χρόνια πορείας. Στη σκηνή παρουσιάζουν κλασικούς ύμνους και τον πρόσφατο δίσκο “We Are Love”.
- Το Floyd βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 117 στην Αθήνα, κοντά στον σταθμό Μετρό Κεραμεικός και τον ΗΣΑΠ Πετράλωνα.
- Τα εισιτήρια ξεκίνησαν από τα 39 ευρώ στην πρώτη φάση και συνεχίζουν στα 42 ευρώ μέσω More.com και Floyd.gr.
- Η συναυλία πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20:00.
Περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, οι Βρετανοί The Charlatans παραμένουν δημιουργικοί, τολμηροί και γεμάτοι ζωντάνια πάνω στο σανίδι. Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, το ιστορικό συγκρότημα επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα για μία μεγάλη εμφάνιση στη σκηνή του Floyd Live Music Venue.
Έχοντας καθορίσει το κύμα του Madchester δίπλα στους The Stone Roses, τους Happy Mondays και τους Inspiral Carpets, χάραξαν από νωρίς τη δική τους πορεία στη μουσική. Ωστόσο, κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν με την ίδια άνεση και στα χρόνια της Britpop, βάζοντας το όνομά τους δίπλα σε σχήματα όπως οι Oasis, οι Blur και οι Pulp.

Με δεκατέσσερις δίσκους στις αποσκευές τους, τρεις από τους οποίους έφτασαν στην κορυφή των βρετανικών charts, και είκοσι δύο επιτυχίες στο Top 40, οι The Charlatans έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στη βρετανική κιθαριστική σκηνή. Κλασικά κομμάτια όπως τα “The Only One I Know”, “Weirdo”, “One To Another”, “North Country Boy”, “How High” και “My Beautiful Friend” σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και ακούγονται μέχρι σήμερα με την ίδια φρεσκάδα.
H διαρκής εξέλιξη του ήχου τους τούς κράτησε μακριά από εύκολες ταμπέλες και δεν τους άφησε ποτέ να εγκλωβιστούν σε μία μόνο μουσική τάση, διατηρώντας αμείωτη την έμπνευση και τη σκηνική τους ενέργεια.
Δίσκοι σταθμοί της δεκαετίας του ’90, όπως τα “Some Friendly” του 1990, “Between 10th And 11th” του 1992, “The Charlatans” του 1995 και “Tellin’ Stories” του 1997, συναντούν αβίαστα τις πιο πρόσφατες δουλειές τους. Άλμπουμ όπως το “Different Days” του 2017 αλλά και το “We Are Love” του 2025 δείχνουν στην πράξη πως η μπάντα συνεχίζει να έχει ουσία και δημιουργική ορμή. Στον χώρο της οδού Πειραιώς 117 οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, όμως τα εισιτήρια ξεκίνησαν από τα 39 ευρώ και βρίσκονται στα 42 ευρώ μέσω More.com και Floyd.gr. Η βραδιά της 17ης Οκτωβρίου στο Floyd φέρνει ξανά κοντά μας ένα από τα πιο βασικά βρετανικά συγκροτήματα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.



