Οι Smag På Dig Selv, ένα από τα πιο απρόβλεπτα και δυναμικά σχήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ετοιμάζονται για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα που θα προκαλέσουν αίσθηση. Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 θα βρεθούν στο Gazarte Ground Stage στην Αθήνα και την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 στο Soul στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας έναν ήχο που ξεφεύγει από κάθε συμβατικό πλαίσιο.
Από το 2018 που ξεκίνησαν την πορεία τους, το τρίο από τη Δανία έχει διαμορφώσει μια εντελώς δική του ταυτότητα, παντρεύοντας την acoustic techno με την punk ωμότητα και την αισθητική των dance hits από τα 90s. Με δύο σαξόφωνα και ντραμς να δίνουν τον ρυθμό, η μουσική τους αποκτά σωματική διάσταση και πολιτική χροιά, μετατρέποντας κάθε συναυλία σε μια συλλογική εμπειρία δράσης.

Το 2024 υπήρξε καθοριστική χρονιά για το γκρουπ, καθώς η κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου “SPDS” έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Η παρουσία τους στο Roskilde Festival μπροστά σε χιλιάδες θεατές και το εντυπωσιακό sold out στο Store Vega μήνες πριν τη διεξαγωγή του, επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία, η οποία επισφραγίστηκε με το Danish Music Award για την καλύτερη νέα live εμφάνιση.
Μετά από μια έντονη χρονιά με συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το SXSW και το Athens Jazz Festival, το 2026 αναμένεται ο δεύτερος δίσκος τους από τη Stunt Records. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Smag På Dig Selv δεν χρειάζονται περιττά τεχνάσματα για να κερδίσουν το κοινό, καθώς η ενέργεια και η αμεσότητά τους στη σκηνή δημιουργούν ένα κλίμα απελευθέρωσης. Οι βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελούν μια πρόσκληση σε μια ζωντανή τελετουργία που κινείται ανάμεσα στα όρια του clubbing και της συναυλίας.
