Από τη στιγμή που ξεκινά το “Hurry Up Tomorrow”, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο The Weeknd-Abel Tesfaye δεν κλείνει απλώς ένα κεφάλαιο. Σκηνοθετεί έναν μεγαλειώδη αποχαιρετισμό σε μια εποχή που σημάδεψε τη σύγχρονη ποπ μουσική. Με τον κινηματογραφικό του χαρακτήρα, τα υπαρξιακά του θέματα και τη μεγάλη του διάρκεια των 84 λεπτών, το “Hurry Up Tomorrow” ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με το “After Hours” και συνεχίστηκε με το “Dawn FM”.
Ο The Weeknd πέρασε πάνω από δέκα χρόνια χτίζοντας μια αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στην ηδονή και τη θλίψη. Με τη χαρακτηριστική φωνή του, αποτύπωσε ιστορίες αυτοκαταστροφής, εθισμού και φευγαλέων ρομαντικών σχέσεων. Το “Hurry Up Tomorrow” εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε αυτά τα θέματα, εξερευνώντας το ψυχολογικό τίμημα της φήμης και την αναζήτηση προσωπικής λύτρωσης. Όμως, ενώ το “After Hours” συνδύασε το σκοτάδι με το mainstream και το “Dawn FM” είχε ως κεντρικό άξονα τη μετά θάνατον ζωή, το “Hurry Up Tomorrow” μοιάζει με την πιο αφιλτράριστη εκδοχή του The Weeknd μέχρι σήμερα.
Το άλμπουμ ξεκινά με το “Wake Me Up”, ένα κομμάτι που συμπυκνώνει το συναισθηματικό βάρος του αποχαιρετισμού του Tesfaye. Μια αργή εισαγωγή οδηγεί σε έναν παλλόμενο ρυθμό, που θυμίζει επείγον κάλεσμα. Έτσι, δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για ένα άλμπουμ που ισορροπεί ανάμεσα στη μεγαλοπρέπεια και την απόγνωση. Αυτή η δυναμική συνεχίζεται στο “Cry for Me”, ένα σκοτεινό κομμάτι που θυμίζει το “The Hills”, αλλά με πιο εσωστρεφή προσέγγιση. Εδώ, το χαρακτηριστικό φαλτσέτο του The Weeknd τραγουδάει στίχους που αγγίζουν τη θνητότητά του και τις ψευδαισθήσεις της επιτυχίας.
Tο “Hurry Up Tomorrow” αποτελεί έναν διαλογισμό πάνω στις εσωτερικές συγκρούσεις του The Weeknd
Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του άλμπουμ είναι η προσεγμένη παραγωγή του. Μακροχρόνιοι συνεργάτες, όπως ο Mike Dean και ο Oneohtrix Point Never, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού δίσκου. Ο ήχος συνδυάζει κομψή synth-pop, στοκεινή R&B και κινηματογραφικές πινελιές, δίνοντας βάθος και ένταση σε κάθε κομμάτι. Τα “Baptized in Fear” και “Open Hearts” αναδεικνύουν αυτόν τον ηχητικό πλούτο και απογειώνουν την αφήγηση του The Weeknd.
Στο “São Paulo”, πειραματίζεται με το βραζιλιάνικο funk, δημιουργώντας μία από τις πιο απροσδόκητες και συναρπαστικές στιγμές του άλμπουμ. Δεν αποδίδει κάθε ρίσκο, όμως. Το “Timeless”, με τη συμμετοχή του Playboi Carti, μοιάζει κάπως παράταιρο. Παρόλα αυτά, η προθυμία του να πατήσει εκτός του comfort zone του κρατά το άλμπουμ ζωντανό και μακριά από την προβλεψιμότητα.
Στιχουργικά, το “Hurry Up Tomorrow” αποτελεί έναν διαλογισμό πάνω στις εσωτερικές συγκρούσεις του The Weeknd. Το “Enjoy the Show” χαρίζει μερικές από τις πιο ζοφερές στιγμές του άλμπουμ. Εδώ, ο Tesfaye συλλογίζεται τη δική του πτώση με σκληρούς, αφιλτράριστους όρους: “And I’m ready, fuck it, overdose / I don’t wanna make it past 34“. Το θέμα της τελειότητας διατρέχει ολόκληρο τον δίσκο, κορυφώνοντας στο “The Abyss”, έναν μελαγχολικό στοχασμό που περιλαμβάνει μια εκπληκτική guest εμφάνιση της Lana Del Rey. Οι φανταστικές αρμονίες της προσθέτουν βάθος, μετατρέποντας το κομμάτι σε μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του άλμπουμ.
Tο “Hurry Up Tomorrow” είναι ένας μαγευτικός δίσκος, που συμπυκνώνει όσα έχτισε ο The Weeknd την τελευταία δεκαετία
Ωστόσο, παρά τη φιλοδοξία του, το “Hurry Up Tomorrow” δυσκολεύεται να σηκώσει το ίδιο του το βάρος. Με διάρκεια σχεδόν μιάμιση ώρα, είναι ένας από τους πιο εκτεταμένους δίσκους του The Weeknd. Αν και κάθε κομμάτι ξεχωριστά έχει αξία, το άλμπουμ συνολικά χάνει τη συνοχή που είχαν οι προκάτοχοί του. Τραγούδια όπως το “Given Up on Me” και το “Niagara Falls” κινούνται σε γνώριμα ηχητικά μονοπάτια, μειώνοντας τον αντίκτυπο των πιο καινοτόμων στιγμών. Ένα πιο σφιχτό και εστιασμένο tracklist θα μπορούσε να ενισχύσει τη συναισθηματική απήχηση που επιδιώκει ο Tesfaye. Αντί για το αντίθετο που συμβαίνει.
Παρόλα αυτά, το “Hurry Up Tomorrow” απέχει πολύ από το να θεωρηθεί απογοητευτικό. Είναι ένας μεγάλος και συχνά μαγευτικός δίσκος, που συμπυκνώνει όσα έχτισε ο The Weeknd την τελευταία δεκαετία. Αποτυπώνει την ικανότητά του να δημιουργεί μουσική που είναι ταυτόχρονα καθηλωτική, συναισθηματικά φορτισμένη και ισορροπεί ανάμεσα στο mainstream και τη βαθιά ενδοσκόπηση. Το κλείσιμο με το ομώνυμο κομμάτι, “Hurry Up Tomorrow”, μοιάζει με τελική αυλαία. Ένα καταλυτικό αντίο, που μας αφήνει να αναρωτιόμαστε τι θα ακολουθήσει για τον Tesfaye.
Artist: Sober On Tuxedos
Album: Good Intentions
Label: Heaven Music
Release Date: 11/12/2020
Genre: Nu Metal, Metalcore
Artist: The Weeknd
Album: Hurry Up Tomorrow
Release Date: 31/01/2025
Label: XO, Republic
Genre: Synth Pop, R&B
1. Wake Me Up
2. Cry for Me
3. I Can’t Fucking Sing
4. São Paulo
5. Until We’re Skin & Bones
6. Baptized In Fear
7. Open Hearts
8. Opening Night
9. Reflections Laughing
10. Enjoy the Show
11. Given Up On Me
12. I Can’t Wait to Get There
13. Timeless
14. Niagara Falls
15. Take Me Back to LA
16. Big Sleep
17. Give Me Mercy
18. Drive
19. The Abyss
20. Red Terror
21. Without a Warning
22. Hurry Up Tomorrow
The Weeknd: Hurry Up Tomorrow
Ένας δίσκος που αποτελεί έναν αξιοπρεπή αποχαιρετισμό στη συγκεκριμένη εποχή του The Weeknd, αλλά δεν φτάνει τα επίπεδα συνοχής και καινοτομίας του “After Hours” ή του “Dawn FM”